Stopp grublingen, lær deg å sortere tankene dine!

Ved å abonnere på nyhetsbrev fra kronglete.no mottar du helt gratis en signert infografikk fra den unge kunstneren fra matgri.no

*Du kan helt enkelt og når som helst avslutte abonnementet

Hvordan sortere tanker

Det farer flere titalls tusen tanker gjennom hodet vårt hver dag, men bare et par prosent av disse tankene er nye tanker. 

98% av våre daglige tanker har vi allerede tenkt på tidligere. Er da tankemønsteret med overvekt av negative tanker, er det fort gjort å komme inn i en negativ tankespiral. Bevisst eller ubevisst tankesurr kan medvirke til dårlig nattesøvn. Er du der, er kanskje tiden kommet for å starte en sorteringsjobb av tankene.

Jeg har fått den unge kunstneren fra matgri.no til å lage en infografikk for håndtering av tankene våre. 

Den signerte infografikken kan mine lesere laste laste ned helt gratis!

Slik kommer du i gang

For å komme igang med å sortere tankene, kan du starte med å dele dem inn i to grupper. Bruk gjerne papir og blyant for å skape en god oversikt.

Gruppe 1 - Tanker, Følelser og Antagelser

Denne gruppen består av tanker, følelser og antagelser om ting som det er liten sannsynlighet for vil hende. Dette kan være flyskrekk, angst for å bli påkjørt eller at huset skal brenne. 

Kjør de tankene rett på søppeldynga og frigjør plass i hodet!

Gruppe 2 - Tanker som kan skje 

Dette er en gruppe tanker om ting som faktisk godt kan komme til å skje.

Denne gruppen må igjen deles inn i to nye grupper. Gruppe 2.1 er tanker som er helt utenfor din kontroll. Disse tankene henger vi oss ikke opp i, da utfallet ikke kan påvirkes av deg.

Kjør de tankene rett på søppeldynga og frigjør enda mer plass i hodet!

Nå starter selve prioriteringsjobben

Helt til slutt sitter vi igjen med gruppe 2.2, som er de tankene vi faktisk kan gjøre noe med.

Det er her den virkelig befriende jobben skal gjøres. Vi starter med å lage en liste over alle tankene vi kan gjøre noe med og prioriterer hver enkelt av dem. Start gjerne med noen som er enkle å gjennomføre, for å så stryke de av listen når de er håndtert.

Det er en god følelse å se at listen faktisk krymper. 

Er det tanker eller bekymringer på listen du har vanskeligheter med å håndtere på egenhånd, be om hjelp! 

Det er lettere å få hjelp enn du kanskje er klar over. Det eneste du trenger å gjøre er å spørre en god venn eller en av dine nærmeste. Frykten for å bli avvist av noen du spør om hjelp, er i de aller fleste tilfeller helt ubegrunnet. Vi er sosiale vesener av natur og vi liker å kunne hjelpe andre. 

Liker du ikke å spørre om hjelp, gjør det likevel - det vokser du på.

Med hjelp krymper listen fortere. Ingen utsettelse, det er bare å gyve på. Ta neste punkt på listen, stryk og gå videre. Etter hvert som det kommer inn nye tanker og bekymringer, send dem rett på søppeldyngen eller legg dem inn på listen over prioritering.

La aldri listen bli uoverkommelig lang og husk å be om hjelp når det blir vanskelig. 

Håper dette vil inspirere deg til starte med å sortere tankene dine. Det viktige her blir å gjøre noe med de tankene som vi faktisk kan gjøre noe med. Alle de andre tankene kan bare kjøres på søppeldynga og glemmes for alltid! 

Husk å laste ned infografikken fra matgri.no

En liten ting til slutt

Har du noen spørsmål, ta kontakt.  Jeg prøver å svare så godt jeg kan på alle spørsmål, og de jeg ikke rekker å svare på blir det kanskje laget en bloggartikkel av.

Med ønske om en fortsatt fin dag i oppmerksomt nærvær

LAST NED HELT GRATIS

Stopp grublingen, lær deg å sortere tankene dine!

Infografikken for sortering av tankene våre er designet og signert av den unge kunstneren fra matgri.no

>