Å finne en indre ro og harmoni med seg selv -  det er ikke bare noe jeg skriver om, men er noe jeg selv har erfart. Det er slik jeg lever livet mitt.

om kronglete

Hvordan takle livet når det helt uventet bytter spor eller sporer helt av? Du har kanskje kjent den ekle følelsen på kroppen når det stormer som verst og du mister helt oversikten og kontroll i situasjonen.

Kontroll under kaos kan læres

Alle mennesker er forskjellig, men de fleste av oss har opplevd tap av kontroll en eller flere ganger i livet.

Det kan oppstå når en rammes av problemer på jobben, i samlivet, sykdom eller lignende livskriser. En indre smerter bygger seg opp og føles uoverkommelig. Livets omstendigheter er ikke alltid så lett å kontrollere, men hvordan man takler dem kan læres.

Store bølger er ikke noe vi kan fjerne, men lære seg å surfe på bølgene er mulig.

Endring starter med sortering av tanker

Ønsker du en endring eller en liten justering i livet ditt, er sortering av tankene en god plass å starte.

Jeg har i samarbeid med den unge kunstneren fra matgri.no fått laget en infografikk om tankesortering - for å unngå grubling og depresjon. Den tilbyr jeg helt gratis til mine lesere.

Hvordan sortere tanker?

Infografikken for sortering av tankene våre er designet og signert av den unge kunstneren fra matgri.no 

Vil du vite mer om hvordan du kan forebygge plager og bedre helsen din?

Kroppen vår er som et finstemt instrument, som spiller sammen i en vakker symfoni.

De aller fleste av oss tenker ikke over hvor godt samspill det er mellom alle kroppens organer - før det oppstår et problem. Menneskekroppen er bygget for å være i aktivitet, både fysisk og mentalt. Påfører vi kroppen en for stor belastning over tid må vi være ekstra varsom og lytte til hva kroppen prøver å fortelle oss. Det er her mange av oss feiler - vi glemmer å lytte.

Gjennom å praktisere oppmerksomt nærvær lærer man å leve her og nå, uten unødige bekymringer om hva som ligger bak oss eller fram i tid.

Jeg har lært dette på den harde måten.

Lyttet ikke til kroppen og ble alvorlig syk. Det tok meg flere år før jeg endte i ren desperasjon, og innså at tankene mine og måten jeg lever på måtte gjennom en total forandring. For meg ble det en milepæl i livet mitt. Fra å leve som en verkebyll på den mørkeste plass, til å igjen kjenne på god livskvalitet og glede, er en gave man må pleie og ikke ta for gitt.

Forebygge er mye bedre enn å måtte reparere.

Stress mindre, lev bedre

Stress er en del av dagliglivet vårt og kan ikke helt unngås, men vi kan lære å leve med det. 

Dersom stressfaktorene vi opplever får herje fritt, er det vanskelig å beskytte kroppens finstemte reguleringssystem. Et resultat av dette kan føre til sykdom eller at vi blir sykere. Man kan til og med eldes fortere ved stress over lang tid. En god leveregel er å stresse mindre, leve lykkelig og lengre. En vinn-vinn for deg og alle rundt deg.

Om Svein Erik

Svein Erik har praktisert mindfulness-meditasjon i over 10 år og har fullført sin sertifisering som mindfulness-instruktør hos Barbra Coco Laurré ved CreationWork i Oslo.

Han har gjennomført stille-retreat i regi av Mindfulness Norge, flere kurs i mindfulness og vår/høst 2020 gjennomførte han Mindfulness Basert Stress Reduksjon MBSR, som er utviklet av Jon Kabat—Zinn, University of Massachusetts Medical School.

Svein Erik ønsker å formidle gjennom egen erfaring, at uansett helseutfordringer er det fullt ut mulig å bli tilfreds med seg selv og få et godt og meningsfylt  liv.

Lev livet ditt nå, ikke i fortiden eller fremtiden

Er du en som sitter fast i feil tid?

Preges livet du lever av hendelser som har skjedd eller kan skje i fremtiden? Ved å leve med oppmerksomt nærvær i fokus, vil du styrke det parasympatiske nervesystemet, som spiller en viktig rolle i hvordan du takler stress. Ved økt tilstedeværelse, redusere stresset, noe som igjen kan føre til bedre helse og livskvalitet. Å leve med oppmerksomt nærvær som livsstil, faller helt naturlig for noen mennesker, mens det for andre kan være mer krevende. 

Den gode nyheten er at det kan læres av alle.

Det er flere veier til målet, og metoden jeg har benyttet meg av er mindfulness meditasjon.

Det er ikke nødvendig å tilbringe 7 år i Tibet - det kan læres på «hjemmekontoret». Trenger du mer informasjon om mindfulness meditasjon kan være noe for deg, har jeg skrevet en artikkel her. Jeg planlegger å utvikle skreddersydde kurs i mindfulness, dersom det høres interessant ut for deg, så ta kontakt.

Ha en fortsatt fin dag, med oppmerksomt nærvær i fokus!

Sign svein erik
>