De aller fleste av oss har vært lykkelig som liten, men et eller annet sted på livets landevei begynner mange av oss å slite med å kjenne på lykken og alt det gode livet har å by på. Hva skjedde underveis - egentlig?
De neste 24 minuttene vil jeg, Svein Erik fra kronglete.no vise deg hvordan du kan bedre mulighetene dine for å bli lykkelig og hvordan mindfulness i hverdagen kan hjelpe deg på veien.
I denne artikkelen kan du lese om
Vi lever i et av verdens flotteste land å bo i, men likevel er kapasiteten ved landets DPS tjenester sprengt.
“ Verdens Helseorganisasjon (WHO) antar at i løpet av de neste 20 år vil depresjon være blant de to mest belastende sykdommene hva angår økonomiske konsekvenser for samfunnet.” - NHI
Hvorfor er det så mange av oss som er ulykkelig?
For å vite hvilken retning vi skal gå for å bli mer lykkelig, må vi undersøke nærmere hva lykke egentlig er.
Hva må til for å forbli like lykkelig som liten?
Lykke kan defineres på mange forskjellige måter, og ser vi nærmere på en av dem, kan den brytes ned til tre hovedkomponenter:
Tre hovedkomponenter
Søker vi derimot lykke utenfor oss selv, vil vi gjerne møte på følelser som tomhet og begjær. Det trekker oss i motsatt retning av det å være lykkelig som liten.
Begjær og ønsker kommer fra annonser, sosiale medier og fra andre inntrykk i hverdagen, farget av den moderne konsumentkulturen som vi lever i.
Gjennom reklame blir du “lurt” til å bruke penger på ting du slett ikke trenger. Reklame er en mektig lykke-tyv, vi kjøper selv om vi vet at vi ikke trenger produktet. Vi prøver å “gripe” etter det vi ønsker og velger bort det vi ikke vil ha.
Dette kan lett føre til en mental vane hvor vi søker etter den eksterne gleden.
Resultatet av å leve på den måten kan føre til det ultimate misnøye - du blir aldri fornøyd over tid og dessverre ikke like lykkelig som liten.
Lykkelig som liten - genetisk eller kan det læres?
Lykke dreier seg ikke bare om gener eller medfødte innstilling, det kan faktisk læres eller kanskje er det mer riktig å si gjenlæres. Det å kunne “trene” seg lykkelig er gode nyheter for oss alle.
Vi er faktisk alle født lykkelig som liten, vi bare glemmer å være det etterhvert som tiden går.
Forskning viser at hvor optimistisk du er i livet, er en viktig faktor for opplevelsen av lykke. Det er en genetisk faktor du kan arve, men hvordan livet har fart med deg opp igjennom årene vil også kunne påvirke hjernen din og dermed optimismen din.
Måten du reagerer på og hvordan du forholder deg til det du sanser og opplever, vil dermed påvirke dine muligheter til å bli lykkelig.
Dette er gode nyheter for deg, fordi det er elementer du kan lære deg og styre til din fordel - for å bli like lykkelig som liten og leve lenger, kanskje?
Hvordan går du så videre med denne kunnskapen?
Kan lykke kjøpes?

Tenk så lettvint dersom lykke kunne kjøpes. En sen lørdagskveld på by’n: Jeg vil gjerne ha to hot-dog med “alt på” og den store posen med lykke - takk!
De fleste vil si at lykke ikke kan kjøpes, men det er til ikke helt riktig det heller. Det å for eksempel kjøpe seg et nytt hus, bil eller en ny mobil, kan til en viss grad gi en form for lykkefølelse, som veldig ofte blir kortvarig - dessverre.
Søke lykke gjennom materielle ting er en lykkefølelse som blir kortere og kortere jo mer du kjøper for å oppnå denne følelsen og tilslutt opphører den totalt - tror jeg. Jeg er heldigvis ikke helt der ennå, men kanskje du har noen tanker om det, som kan deles i kommentarfeltet
Hva gjør deg lykkelig?
Så langt kan vi kanskje være enige om at søken av lykke gjennom ytre elementer kan i beste fall gi oss en kortvarig lykke eller glede.
Selv gleden av en solnedgang foran utepeisen med et glass rødvin varer ikke evig. Altså, søker vi lykke utenfor oss selv, vil det gi oss en tilbakevendende utilfredshet eller misnøye i livet.
Så ønsker du å være like lykkelig som liten, må lykken komme fra deg selv og helt fra innsiden.
Gladnyheten her er da at det blir mye mer økonomisk enn at du “finner lykken på månen”, men kanskje like vanskelig?
Senke kravene
For å komme i gang med en endringsprosess, er det alltid lurt å starte med noe enkelt. Arbeidet for å bli like lykkelig som liten, kan starte med noe så enkelt, som å senke skuldrenen og kravene litt - så er du allerede kommet i gang.
Neste skritt i retning mot lykkelig som liten er å ikke stadig vekk ønske oss en endring på situasjonen vår, som jobb, lønn, venner, samboer, ektefelle osv. Det samme gjelder også for ønske om mer og mer materielle goder.
Filosofien bak den tanken, er at da unngår vi å kjenne på misnøyen vi så lett får gjennom å ønske oss noe annet hele tiden.

Må du ha ny mobil, eller klarer du deg helt fint med den du allerede har?
Når vi først er inne på det med ny mobiltelefon, tenk gjennom om ikke den beste tiden etter du har bestilt deg en ny mobiltelefon, er ventetiden. Spenningen, tankene og gleden mens du venter på noe kjekt.
Når du har fått telefonen, blir det etter kort tid, bare en helt vanlig telefon og man er heller ikke blitt like lykkelig som liten.
Nå går vi snart inn i en tid hvor vi kommer til juleforberedelsene - et mareritt eller en gledelig jul? Det skal vaskes og ryddes i alle skuffer og skap, gulv og kanskje taket?
Jeg kjenner pulsen begynner å øke litt mens jeg skriver dette, selv om jeg vet at i dette huset har vi senket skuldrene og kravene mange hakk i forhold til tidligere.
Jeg leste en gang for mange år siden en artikkel angående julerengjøringen, at dersom du ikke skal feire julen inne i skapene, er det heller ikke nødvendig å vaske der!
Senker du kravene og skuldrene litt, krymper listen over hva som må gjøres ganske mye og du får du bedre tid andre ting som kan gjøre deg lykkelig i hverdagen.
Vi endrer derfor nå fokus og ser nærmere gleden av sosiale relasjoner.
Sosiale relasjoner
Et hinduistisk ordtak sier: “Ekte lykke består i å gjøre andre lykkelig”. Den norske varianten husker du kanskje fra minneboken du hadde på barneskolen: «Den største lykken du kan ha, det er å gjøre andre glad.»
Det er avgjørende for oss som menneske å ha gode relasjoner til andre mennesker. Vi er sosiale vesener og de fleste av oss trives best sammen med andre mennesker.
Men det er ikke alle sosiale relasjoner som bidrar til å hjelpe deg for å være lykkelig som liten, noen relasjoner kan være direkte destruktivt for deg, og de bør du velge bort dersom du kan!
Velg hvem du ønsker å tilbringe tid sammen med, og møter du utfordringer du ikke kan velge bort, lær deg hvordan du kan håndtere slike situasjoner, gjerne gjennom å praktisere oppmerksomt nærvær (mindfulness)
Når du tilbringer tid sammen med andre mennesker, vil både din og andres hverdag bli beriket gjennom tilstedeværelse - men du må sette av tid til det. Veien for å bli like lykkelig som liten “betales” gjennom å investere i tid sammen med andre mennesker i gode sosiale relasjoner.
Visste du at:
Uansett hvor travelt du har det, har du alltid tid til en kopp kaffe eller te sammen med en god venn.
Lev i henhold til verdiene dine
Vær generøs med deg selv og sjekk om du har det bra - det kan nemlig smitte over på dem du omgås. Sørg for rikelig med søvn og nok fysisk aktivitet. Et balansert og bærekraftig kosthold er også noe som kanskje bør stå høyt oppe på prioriteringslisten for å bli lykkelig som liten.
Ønsker du å leve et liv på egne premisser, kan det være lurt å kartlegge hva som er viktig for deg - hva som er dine verdier i livet.
Finn frem papir og blyant.
Dette er en øvelse som vi alle kanskje burde gjøre opptil flere ganger opp igjennom livet, for verdiene våre kan endres i takt med alderen og de erfaringer vi gjør opp igjennom livet.
Hvordan finner man sine verdier?
For å oppnå langvarig lykke, er det nødvendig å leve i henhold til våre verdier og ikke på kompromiss med dem.

Være tilstede her og nå mens det skjer
Du og jeg handler veldig ofte helt automatisk, uten at vi egentlig helt bestemte det selv. Det er slik hjernen fungerer, men du kan ta kontroll.
Er du en positiv og glad person, gjør du gjerne ting som gjør deg glad - det er det hjernen oppfordrer deg til å prioritere. På samme måte kan det å ha en litt mørkere sinnstilstand føre til at en ikke ser skogen p.g.a. bare trær og livet er bare dritt.
Ønsker du å styre deg selv i retning mot et liv hvor du er like lykkelig som liten, ligger mye av jobben i å være tilstede, å leve i nået eller nuet om du vil - oppmerksomt nærvær.
Gjennom oppmerksomhet på det som skjer her og nå, kan du redusere stress og uro, fordi du forholder deg rasjonelt (du tar i bruk prefrontal korteks i hjernen) og unngår dermed å handle på autopilot. Resultatet kan da bli at du øker lykkefølelsen din.
Vær tilstede i diskusjoner, lytt til den som snakker, ikke tenk på hva du skal svare før personen er ferdig snakket. Lytt til fuglesangen, kjenn varmen av solen eller regnet som pisker mot ansiktet. Nyt maten du spiser med full oppmerksomhet, da spiser du mindre og magen rekker å bli mett mens du spiser.
Gjennom å praktisere oppmerksomt nærvær vil du legge merke til flere detaljer i hverdagen, som du ellers ville gått glipp av. Livet blir beriket når det ses gjennom flere farger og nyanser, og resultatet kan faktisk ende opp med at du bli lykkeligere eller like lykkelig som liten.
Fem kjennetegn på voksne mennesker som er like lykkelig som liten
Det er mange fellestrekk som kjennetegner lykkelige mennesker, og flere av disse er knyttet til noe så ”enkelt” som gode vaner som du også kan følge.

1. Fysisk aktivitet
Når du trener, er det ikke bare kroppen som blir sunn. Sinnet ditt blir mer positivt, ja du kan faktisk bli lykkelig gjennom å trene. Lag deg en realistisk og gjennomførbar treningsplan.
Ikke legg listen for høyt, da kan resultatet bli misnøye dersom du ikke klarer å gjennomføre planen - det er det ingen som ønsker.
Hvorfor ikke trene sammen med andre? Det gir en sosial opplevelse i tillegg, som også er viktig for lykken og veien til å bli lykkelig som liten.
2. Tilstrekkelig med søvn
Søvn er og blir helt avgjørende for psyken. Vi trenger nok søvn, ofte mer enn vi er klar over. La tidspunktet for leggetid være styrt av klokken, ikke programmene på TV.
Visste du at folk som har sovet dårlig om natta er mindre påvirkelig for positive hendelser gjennom hverdagen sin, sammenlignet med de som har sovet godt?


3. Sosial omgang
Sosial omgang er viktig i forbindelse med lykke, men ikke til enhver pris. Forskning viser at de vanligste lykketyvene i relasjon til andre mennesker er sinne, surhet og kritikk. Hvilke relasjoner du har til andre mennesker kan dermed føre til stor glede og gi deg lykkelige dager, og eller gjøre deg ulykkelig.
Bruk derfor mye tid på relasjoner som tilfører deg energi og lite eller ingen tid der du tappes for energi - dersom det er mulig.
Vi har nettopp levd under en pandemi, så vi vet alle at virus er smittsomt, men visste du at følelser overføres mye lettere mellom mennesker enn forkjølelse?
Det være seg gode følelser, så vel som dårlige følelser. Velg dine venner med omhu og bruk tid sammen med de som sprer positivitet og godt humør.
4. God egenomsorg
Kjenn deg selv og hva som øker trivselen og lykkefølelsen din i hverdagen. Gjør mer av det som gjør deg glad. Senk skuldrene og ikke vær så streng mot deg selv!
Ikke si ja, når du egentlig burde å si nei - og omvendt. Vit ditt eget beste.
Matteus 22:39 sier “Elsk din neste som deg selv”. Egenkjærligheten du har til deg selv, kan speiles til din neste. Derfor blir god egenomsorg eller egenkjærlighet så viktig, og det har ingenting med egoisme å gjøre.
God egenomsorg vil kunne føre til at både du og dine relasjoner vil blomstre og kjenne ekte glede og den søte smaken av å være like lykkelig som liten.


5. Positiv innstilling og takknemlighet
Man blir det man tenker, så en positiv innstilling er en god start. Vær også takknemlig for det du har. Takknemlighet går også an å lære seg. Er du i en god posisjon, så vit å sett pris på det og vær raus med andre.
Dette er elementer som gir livet mening, kontroll, og rom for gode besluttninger eller valgmuligheter.
Det kan til tider være ganske krevende å være sin egen lykkesmed, så hvordan blir det da når man ender opp i et parforhold? Blir det dobbelt så vanskelig, fire ganger så vanskelig eller enklere i søken for å bli like lykkelig som liten?
Hvordan bli lykkelig i et forhold?
I et forhold blir det mer utfordrende, da er det minst to som må være lykkelige - sammen. Statistikken er heller ikke så optimistisk, skilsmissestatistikken i Norge er trist lesning.
Er du en tallnerd, kan du lese mer hos SSB.
I begynnelsen av et forhold er det som oftest null problem å være lykkelig, da er det forelskelsens tid og livet er herlig og ukomplisert. Dessverre er det slik med forelskelse som med mye annet her i livet, ingenting varer evig.
Så hva skjer når forelskelsen går mot slutten?
I mange forhold går det i samme retning som forelskelsen - mot slutten.
Er du derimot i et sunt og godt forhold hvor begge parter er likeverdige, kan det være mye å vinne på å bygge videre i forholdet, selv om forelskelsens tid er over.
Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på den andre siden av gjerdet.
Det vil i beste fall kanskje være annerledes, men husk da på at annerledes behøver ikke bety bedre, det kan være dårligere.
Hvorfor ikke da satse videre der du allerede har investert tid og krefter? På ett ett eller annet tidspunkt vil du oppdage noe som er mye sterkere enn forelskelse - dyp kjærlighet. Da er det god grobunn for å være like lykkelig som liten.
Overgangen fra forelskelse til dyp kjærlighet
“Størst av alt er kjærligheten, heter det i Paulus’ første brev til korinterne. Kjærlighet og forelskelse er fantastiske følelser – noe av det sterkeste vi kan oppleve. Kjærlighet gjør oss glade, kjærlighet gjør oss gode.”
Hva kan man så si om dyp kjærlighet? Vel, den er som forelskelse, bare …..dypere!? Det er ikke et blaff, men en følelse som setter spor, som blir dypere etterhvert som tiden går - dersom forholdet pleies godt underveis. Det er med andre ord et kontinuerlig pågående arbeid, hvor “du høster det du sår”.
“a happy wife makes a happy life”
Kontinuerlig forbedringsarbeid

I ethvert forhold med harmoni må man forvente at begge parter er villig til å “gi” og “ta”, det betyr ikke at forholdet er helt fri for uenigheter og krangler. En studie av Gottman viser at de mest fornøyde parene har et fem- til-en forhold, hvor det trengs fem gode samhandlinger for hver dårlig samhandling.
Når vi først er inne på dette med statistikk, så vises det også til at parforhold som fungerer godt her og nå, har økt sannsynlighet for et godt parforhold senere.
Velg dine kamper med omhu, vær raus og omsorgsfull i forholdet ditt. Det er også viktig å ha minst en felles aktivitet, som begge kan trives med og gi næring til parforholdet. Har dere barn, så la ikke det være eneste felles aktivitet - hva da når barna flytter ut?
Et lite, men viktig tips fra min kone til meg - og nå til deg:
“Vi har en munn og to ører”, som betyr at du skal lytte dobbelt så mye som du snakker - jeg “arbeidet” lenge etter det motsatte prinsippet.
Nå når vi kommet så godt i gang, tar jeg med ett til, som også er fra egen konto. Når du ender opp i en krangel eller en røff diskusjon, så tenk først, deretter snakke - ikke omvendt, og gjør det med oppmerksom tilstedeværelse.
Alternativet med å snakke først, så tenke - etter et verbalt frontalangrep, det kan lage uforsonlige fronter og dype sår.
Nå er vi på vei inn i mørketiden, så tenn et lys, senk skuldrene og sett deg ned i sofaen sammen med din kjære, og kos dere med noe varmt å drikke mens dere bare er - her og nå i øyeblikket og nyt tilværelsen.
Slike øyeblikk kan være med på å gjøre deg like lykkelig som liten, bare prøv!
Ta vare på deg selv
Det å ta vare på seg selv, må ikke forveksles med egoisme. Sørg for tilstrekkelig med søvn, spis regelmessig og velg sunde gode alternativer. Ikke sett listen for høyt, det skal være rom for å kose seg uten at du trenger å føle på dårlig samvittighet. Jeg har tro på en balansert tilværelse, hvor du er tilstede i øyeblikket og tar bevisste valg.
Egentid er noe du må finne plass til i kalenderen, hvor du ikke skal noe som helst, bare være med deg selv.
Finn fram en god bok å lese, hør en podcast eller ta et varmt bad og visualiser hvordan det var og være lykkelig som liten - “for hundrede år siden”.
Det trenger ikke ta flere timer, enkelte ganger er et tre minutters pusterom med deg selv tilstrekkelig. Sett deg ned, nyt utsikten og lytt til alle lydene rundt deg.
Tar du godt vare på deg selv, blir du bedre rustet til å pleie dine relasjoner.
Ønsker du endring - start med deg selv
Det er vanskelig å forandre andre, derfor er det kanskje best å starte med seg selv. Endre andre gjennom egen måte å være på - eksempelets makt, er langsiktig og en god tilnærming, fri for fordommer og kritikk av andre mennesker.
Har du opplevd hvor vanskelig det kan være å endre andres kjørevaner? Spesielt vanskelig blir det når du sitter i bilen bak!
Forebyggende vedlikehold
Alt mellom himmel jord trenger forebyggende vedlikehold, dersom målet er å unngå “havari”, enten det er bilen, huset, båten eller et forhold.
Merker du at noe er galt med bilen, leverer du den på verkstedet, men hva gjør du når f.eks. ekteskapet begynner å knirke? Håper du at “problemet” bare skal forsvinne av seg selv? En liten prat er kanskje alt som skal til for at alt går på skinner igjen, men da må praten og eventuelle korreksjoner gjennomføres.
Er situasjonen fastlåst, kan ekstern hjelp være det som må til for et godt resultat. Uansett, så er det viktig å ikke ignorere symptomer på at noe er “galt”.
Begge parter i et forhold må kunne kjenne på glede og lykke, og kanskje sammen bli like lykkelig som liten igjen.
Det er kan være greit å være oppmerksom på at forebyggende vedlikehold er ikke å reparere når noe er “ødelagt”, men å sørge for at det ikke går så langt at noe blir “ødelagt”.
Bruk tid sammen og plei forholdet, da vil det ikke være behov for å stadig vekk måtte “fikse” forholdet, men husk at “fikse” er alltid bedre enn å ignorere.
Hvordan du er og lever som menneske, vil påvirke deg, din familie og dine relasjoner. Er du en som flyter med “strømmen” og lever store deler av livet ditt på autopilot, eller er du en som er tilstede i situasjonen og tar bevisste valg?
Valgene våre kan lett styres av impulser og flyktige tanker, og da kan det lett oppstå et gap mellom det du egentlig ønsker og slik tingenes tilstand er.
Veien til mistrivsel kan da være kort og du er ikke så lykkelig som “alle andre”. Slik trenger det ikke å være.
Har du hørt om mindfulness eller oppmerksomt nærvær?Kan mindfulness i hverdagen bidra til at du blir like lykkelig som liten?
Mindfulness er dessverre ikke en “fiks” på alle problemer. Det passerer heller ikke for alle, på samme måte som det å trene i et treningsstudio er ikke for alle, men det kan være helsebringende for alle.
Det kommer ikke an på hvordan man har det, men hvordan man tar det” - ukjent

Nå ble det dårlig stemning
Hjernen vår løser komplekse oppgaver gjennom det som kalles “avvik basert behandling”.
Altså, nåværende situasjon blir vurdert mot målet og de forskjellige mulighetene for å komme dit blir vurdert, og en beslutning blir tatt.
Hva da når sinnstilstanden vår står for avviket, og representerer forskjellen mellom den tilstanden vi er i og den vi ønsker å være i? Det er en annen problemstilling for hjernen vår enn det den opprinnelige ble benyttet til, av de første menneskene, for å dekke basale behov.
Med et avvik, hvor vi ønsker å unnslippe en sinnstilstand,som f.eks. at vi føler oss “utilstrekkelig” eller “hvorfor føler jeg meg ulykkelig?”
Hjernen starter da en monitorering-prosess, som har vist seg å kunne være uheldig for oss, og sinnstilstanden kan forverre seg.
Vårt naturlige driv mot lykke kan kan skape et grublende sinn, hvor tankene, væremåte og følelsene ender opp med å “kjøre i sirkel” uten å komme til en løsning - vi føler oss verre.
Mindfulness gir oss en annen tilnærming, hvor vi kan være med “problemene”, gi rom til dem uten å måtte løse dem.
Ved å “gi slipp” vil man merkelig nok kunne se klarere hva som må til, for å komme nærmere en løsning på det eller de problemene som måtte dukke opp.
Det grunnleggende prinsippet er en ikke-dømmende holdning gjennom en nøytral observasjon.
Nøytral observasjon
Mindfulness eller oppmerksomhetstrening vil kunne hjelpe deg å kjenne på alt det livet har å by på, uten å dømme - bare observere. Du vil da kunne utvikle en dypere innsikt og dine muligheter til å ta bevisste og ikke minst gode valg, øker betydelig med denne type trening.
Gode valg over tid kan gi deg en følelse hvor du opplever mening med livet ditt, som også et karakteristisk kjennetegn hos mennesker som føler seg lykkelig og tilfreds i livet.
“Smaken” av å igjen være lykkelig som liten er innen rekkevidde.
Mindfulness som vane
Ved å praktisere mindfulness i hverdagslige situasjoner, kan vi få det til å bli en vane og livsstil.
Nøkkelen til å lykkes med mindfulness ligger i å praktisere, slik det er med all trening. Derfor er det av avgjørende betydning å ta det i bruk i hverdagslige situasjoner.
Hva er poenget dersom det bare blir praktisert gjennom meditasjonsøvelser?
Hvordan praktisere mindfulness eller oppmerksomt nærvær
Det viktigste med å meditere er ikke å være være mindfull under meditasjonen, men å være det når du ikke mediterer.
Er du som folk flest, så lurer du kanskje på hva man egentlig gjør når man mediterer.
En grunnleggende og “enkel” variant er basert på pusten, og kan deles inn i tre trinn:
1.
Observere: Du inntar en nøytral og ikke-dømmende observering av det du opplever i øyeblikket, uten å fremtvinge en situasjon eller følelse - mens du fokuserer på pusten din.
2.
Oppdage: Når du er i et observerende modus, vil tankene dine før eller senere begynne å vandre. Du begynner å tenke på helt andre ting, som “gjør jeg dette riktig?” eller “hva skal vi ha til middag i dag?” Når du oppdager dette, kommer du til neste punkt på listen.
3.
Ankeret: Du er blitt oppmerksom på at tankene dine har vandret og nå drar du bare oppmerksomheten tilbake til “ankeret” ditt, som i dette tilfellet er pusten. Denne syklusen repeteres om igjen og om igjen.
Pusten brukes ofte som anker fordi den er lett å rette oppmerksomheten mot, i tillegg er den alltid tilgjengelig for deg. I utgangspunktet kan du bruke hva som helst som anker når du mediterer.
Øvelse gjør mester

Ønsker du å utvide meditasjons-praksisen din, kan du innføre mindfulle øyeblikk. Har du liten eller ingen erfaring med meditasjon fra før, er det ingenting i veien for å sette i gang.
Et eksempel du kan øve deg på er f.eks. tannpuss og den kan gjennomføres slik:
Finn fram tannbørsten og påfør tannkremen. fokusert på tannkremens lukt, smak, lyden fra tannkosten og hvor rene tennene blir når du pusser. Hver gang tankene vandrer, bring dem tilbake til opplevelsen.
Denne øvelsen kan du lett tilpasse til andre aktiviteter som kaffekos eller til en stor kopp te om du vil.
Øvelse gjør mester og jo oftere du praktiserer mindfulness, vil det kunne bli ditt standard tankesett. Med erfaring vil du kunne oppnå en indre ro og fred med det som er.
Resultatet kan da føre deg frem mot å bli like lykkelig som liten igjen, men det krever øvelse for å komme der.
Har du spørsmål, benytt gjerne kommentarfeltet under eller ta direkte kontakt med meg her.
Med ønske om en god dag med mange oppmerksomme øyeblikk 🙂

Tusen takk for din deling av gode tanker og refleksjoner. 😊
Takk 🙂
Takk for din deling. Mye godt å få lese og reflektere over her. 🙂
Takk Christine, det var kjekt å høre 🙂
Er det det noe du har lyst å peke på, som du syntes var spesielt bra?
Ønsker deg en fortsatt fin og lun kveld!
Ja, jeg tenkte litt på at det var gode eksempler å knytte det med lykkefølelsen til gitte/gode situasjoner og opplevelser og til mennesker man er sammen med. For livet har jo sine opp- og nedturer for oss alle. Så jeg tror vi alle kan oppleve stunder/øyeblikk av både lykkefølelse og følelsen av å være trist/ulykkelig, uansett hvor på lykke-skalaen vi, i det store og hele, befinner oss til vanlig. 😊
Ha en fortsatt fin kveld og en god natt. 😊