Hei, jeg heter Svein Erik

Jeg ønsker å formidle gjennom egen brukererfaring, at uansett helseutfordringer, er det fullt ut mulig å bli tilfreds med seg selv og få et godt og fullverdig liv.

Mine lesere vil få en unik mulighet til å få en bedre hverdag raskere enn det jeg har klart å oppnå. 

Jeg skulle ønske jeg hadde den kunnskap jeg nå har i starten av sykdomsforløpet mitt.

Jeg har 20 års erfaring med å "slite" med helsen. Det startet med en virusinfeksjon, som utløste diabetes type 1 og ME. Det fortsatte videre med kreft, kroniske smerter og grønn stær, bare for å nevne noen av de mange plagene som preger hverdagen min. I en alder av 35 år fikk helsen min en totalt uforutsett knekk og livet mitt ble totalforandret.

Jeg ønsker å dele mine erfaringer med deg, slik at du kan dra nytte av det jeg har erfart gjennom 20 år.

Nøkkelen til et godt liv har for meg vært en lang og kronglete vei. 

Ta kontroll i livet ditt! Du er verdifull og helseutfordringer trenger ikke definere deg. Du er så mye mer!

Jeg har en erfart tilnærming, for hvordan du kan bedre din hverdag med dine helseutfordringer. Det er ikke enkelt, men fullt ut mulig! Jeg har klart det. Er du klar for en endring?

Abonner på nyhetsbrev fra kronglete.no, så vil du ikke gå glipp av hva DU kan oppnå av forbedringer med dine helseutfordringer.

Vi liker heller ikke spam og vil kun sende deg relevant informasjon. 

* Valgfritt

Et virus forandret alt

Det startet med en altfor stor belastning for kroppen både fysisk og mentalt. Denne belastningen pågikk over lang tid i jobbsammenheng såvel som på hjemmefronten. I korte perioder klarer de fleste personer stor belastning, men pågår belastningen over tid blir kroppen vår ofte mer utsatt for infeksjoner og lettere syk.

I mitt tilfelle fikk jeg en virusinfeksjon som startet raseringen av helsen min. Først ble det virusutløst diabetes type 1 (insulinavhengig diabetes) sammen med virusutløst ME (postviralt utmattelsessyndrom). Videre ble det kreft hvor jeg gjennomgikk operasjon og strålebehandling. For om ikke det var nok har jeg i tillegg også fått en pigmentsykdom i huden, irritabel tarm (IBS) og grønn stær (Glaukom) på begge øynene for å nevne noen av helseutfordringene mine.

Jeg lever daglig med varierende grad av kroniske smerter. Dette gjør insulinbehandlingen min til en krevende utfordring. I kombinasjon med ME føles det ofte som en håpløs kabal, bare å kunne gjennomføre helt enkle hverdagsaktige aktiviteter uten å tømme meg for krefter eller gjennomgå et smertehelvete.

Bakgrunn i helsevesenet

Jeg er ikke helseutdannet, men har arbeidet flere år på Haukeland Universitetsykehus - som ingeniør. Selv om jeg aldri har hatt direkte pasientkontakt, har jeg sett mange triste skjebner før jeg tilslutt ble pasient på egen arbeidsplass. Dette gir meg en veldig spesiell og unik kunnskap om hvordan det er å være ansatt og pasient i helsevesenet. 

Hørte du dunket?

Jeg nådde bunnen i 2015, da jeg gikk på en smell med alvorlig depresjon. Jeg fikk heldigvis helt uvurderlig god hjelp av helsevesenet, men det tok meg ett år før jeg kom tilbake til «normalen».

Gjennom alle disse årene med sykdom, har jeg erfart at måten bl.a. leger og ingeniører tilnærmer seg en løsning på et problem er veldig lik. Kortversjonen på likheten er «prøving og feiling». Den største forskjellen er at i helsevesenet tar alle endringer og justeringer tid, veldig lang tid. Dette oppleves for ingeniøren i meg som utrolig frustrerende, men jeg har gjennom alle disse årene tillært meg en ny egenskap - tålmodighet.  

Oksene er langsomme, men jorden er tålmodig - Kinesisk ordtak

Veien tilbake - til hva?

Er man blitt syk, er det normale forløpet at man etter en kort eller lenger periode blir frisk og lander tilbake til normalen. Men hva viss man aldri blir helt frisk igjen? Det er ikke alltid like lett å forholde seg til, hverken for den syke, familien, kollega eller omgangskrets.

Jeg ønsker å vise mine lesere at det faktisk er fult ut mulig å komme tilbake til normalen, selv fra et langt og kronisk sykdomsforløp. Vel, det er en sannhet med modifikasjoner. Tilbake til normalen er ikke helt riktig, det er tilbake til den nye normalen. Det er viktig å bemerke at den nye normalen er ikke nødvendigvis dårligere enn den gamle normalen. Den er derimot annerledes, med andre kvaliteter og kanskje du, viss du vil prøve, vil oppleve helt nye sider og kvaliteter med deg selv.

Bonus

Det første store vendepunktet for Svein Erik ble en endring av diabetesbehandlingen hans. Du kan nå laste ned og lese hvordan han fikk et svært krevende og svingende blodsukker til å bli betydelig mer stabilt. I tillegg fikk han redusert HbA1c verdien (langtidsblodsukker) fra 8.x til 6.x . Ingen kostendring eller treningsøkter, kun en endring på insulinregimet hans. Sliter du med å regulere blodsukkeret ditt, kan dette kanskje være løsningen på ditt problem.

Velkommen skal du være

Med dette ønsker jeg deg som leser velkommen til min kronglete vei tilbake til den nye normalen. Jeg håper mine erfaringer vil kunne bidra til at din vei tilbake blir litt mindre kronglete enn det min har vært. Husk å bokmerke denne siden, slik at du enkelt finner tilbake til kronglete.no når du måtte ønske. Eller enda bedre, abonner på vårt nyhetsbrev.

Gjør som mange av våre lesere, abonner på nyhetsbrevet du også!

Vi liker heller ikke spam og vil kun sende deg relevant informasjon. 

* Valgfritt

>